slide1
slide2
slide3

Ondersteuning werkgroep Welkom in Delft

ORGANISATIE

CONTACTGEGEVENS

AANBOD

Participe Delft
Vluchtelingenwerk – maatschappelijke en juridische ondersteuning aan vluchtelingen met verblijfstatus gedurende 6 maanden. Participe is onderdeel van het samenwerkingsverband Delft voor Elkaar.
Daarnaast biedt Participe taalles in de vorm van conversatielessen.
Delft voor elkaar organiseert tevens het contactpunt, het portaal van ondersteuningsvragen voor Delftenaren. Bewoners kunnen daar terecht met vragen over vrijwilligerswerk, financiën en sociale ondersteuning.
Jane Dinmohamed
Teamleidinggevende/contactpersoon
j.dinmohamed@participedelft.nu
06-47847575
Sociaal-Maatschappelijk
Het in contact brengen van haar cliënten met het initiatief Welkom in Delft. De cliënten worden geïnformeerd over de verschillende initiatieven van de werkgroep Welkom in Delft
Vanuit de gemeenschap zijn er leden die als vrijwilliger aan de slag willen als maatschappelijke ondersteuner bij Participe. Daarnaast zijn er vrijwilligers die op sociaal gebied iets willen betekenen zoals het ondernemen van activiteiten in Delft.
Protestantse Kerk Delft Arnold Vroomans
predikant@binnenstad-vrijenban.nl
Vanuit de gemeenschap zijn er leden die als vrijwilliger aan de slag willen als maatschappelijke ondersteuner bij Participe. Daarnaast zijn er vrijwilligers die op sociaal gebied iets willen betekenen zoals het ondernemen van activiteiten in Delft.
DelftseBuurRia Pool Meeuwsen
info@delftsebuur.nl
06 52373378
Veel mensen zetten zich in om vluchtelingen te begeleiden bij sociale inburgering (min. 1,5 uur per week gedurende min. 3 maanden):
– Nederlands oefenen
– Delft leren kennen
– Elkaar ontmoeten
www.delftsebuur.nl

06 52 373 378 (ma t/m vrij tot 18.00 uur)

Stichting PresentHelma Sollie
helma.sollie@presentdelft.nl
0655013459
Met aanbod van Delftenaren bieden wij gezamenlijk ondersteuning. Door middel van verschillende activiteiten op sociaal vlak en maatschappelijke betrokkenheid.
www.stichtingpresent.nl/delft
Hartige Samaritaaninfo@hartigesamaritaan.nl
06-42388580
Hartige Samaritaan is een pop-up restaurant dat voor de periode van 25 februari tot 25 maart open gaat. In het restaurant zijn er vijf verschillende taken te doen door statushouders en vrijwilligers. We streven naar een 50/50 verhouding van Nederlanders en vluchtelingen die helpen in het restaurant.

www.hartigesamaritaan.nl

Delft voor ElkaarLudie Wolve
l.wolve@participedelft.nu
06 – 18249417
Financien
Formulierenbrigade en thuisadministratie
Samenwerking kredietbank en ISR (instituut sociale raadslieden)
Wijkgemeente Binnenstad VrijenbanGea en Wim de Jong
geaenwimdejong@telfort.nl
Al 7 jaar organiseert de wijkgemeente Binnenstad Vrijenban van de Protestante Kerk Nederland maandelijks op een zondagavond een ‘Open Avondmaaltijd’. Opgeven vooraf is niet nodig, want ieder die deelneemt neemt iets te eten mee; en als dat niet lukt is het ook goed, omdat het eten gedeeld wordt. Deelname aan de maaltijd biedt vluchtelingen de kans hun netwerk in Delft uit te breiden, en te kiezen uit een buffet met allerlei verschillende gerechten (ook Halal). Neem je buddy mee! Gastvrouwen en gastheren zorgen ervoor dat je je welkom voelt.

Inloop en drankje vanaf 17.00 uur, Bethlehemkerk, Floresstraat 2. De volgende data zijn: 8 januari, 19 februari, 19 maart, 30 april, 28 mei, 25 juni, 17 september, 15 oktober, 12 november, 10 december.

Stichting Vroeg EropafRieme Wouters
riemewouters@planet.nl
Ondersteuning aan vluchtelingen bij vragen of beginnende problemen op financieel/administratief gebied.
Dutch Up Your Life! Jacintha Soeharsono
contact@dutchupyourlife.nl
Dutch up your life! ondersteunt mensen die vanuit het buitenland komen en in Nederland een nieuw leven opbouwen. Zij biedt o.a. workshops en coaching gericht op sociale en arbeidsintegratie. Daarnaast zet Dutch up your life! haar expertise in voor diverse sociale projecten en biedt zij scholing en training aan organisaties en instellingen die met deze doelgroep werken.

Dutch up your life! biedt Delftse vluchtelingen de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen aan onderstaande workshops. Per workshop wordt 1 plek voor een statushouder gereserveerd. De workshops zijn in het Engels, dus een goede beheersing van de Engelse taal is vereist.

– Get the Dutch – understanding Dutch culture and mentality (Nederlande cultuur, omgaan met cultuurverschillen)
– Dutch design you career (Nederlandse Arbeidsmarkt en bedrijfscultuur)

De workshops vinden eens per kwartaal plaats. Aanmelden kan via contact@dutchupyourlife.nl

www.dutchupyourlife.nl

Facebook

Stichting Gezinshereniging Vluchtelingen Delft Ria Pool Meeuwsen
info@sgvd.nl
06-52373378
Wij helpen het samenbrengen van gezinnen van vluchtelingen financieel mogelijk te maken. Wij beheren en vullen een fonds door het werven van donaties en giften van Deltenaren, legaten, eigen inzamelacties; alles wat geld oplevert. Bij het realiseren van ons doel werken we nauw samen met Participe/Vluchtelingenbegeleiding Delft. Zij verzorgen de aanvragen van vluchtelingen die als statushouder in Delft zijn komen wonen en van de IND toestemming hebben gekregen hun gezin over te laten komen. Wij vergoeden de tickets. Onze bijdrage is een gift, geen lening.

Je land ontvluchten is bijna altijd gevaarlijk en duur. Iedereen kent de beelden van overvolle, gammele bootjes, drenkelingen en onmenselijke omstandigheden in vluchtelingenkampen aan grenzen. Daarom nemen veel ouders (meestal vaders) de andere gezinsleden niet mee op hun vlucht, hoe zwaar het hen ook valt hun dierbaren achter te laten. Als ze een veilige plek gevonden hebben, is het hun grootste wens ook de gezinsleden in veiligheid te brengen. Maar vaak hebben ze daar geen geld voor. Daarom brengen wij geld bij elkaar om dat mogelijk te maken.

www.sgvd.nl

agenda


arrow

tweets


arrow

facebook


Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.

arrow