Manifestatie Welkom Hier Delft

Vluchtelingen – lokale initiatieven – debat
Op zaterdag 17 september vindt in Theater De Veste de manifestatie Welkom Hier Delft plaats: dé plek voor Delftse organisaties en vrijwilligers om te laten zien wat zij doen met en voor vluchtelingen in hun omgeving. Met Welkom Hier Delft bieden we de kans om ervaringen en mogelijke zorgen over de komst van vluchtelingen in de stad met elkaar te delen. Initiatiefnemer Welkom in Delft organiseert samen met Delft voor Elkaar, Justice and Peace en Fonds 1818 deze gezellige middag met een initiatievenmarkt, een divers podiumprogramma, kinderactiviteiten en culinaire verrassingen. Toegang is gratis.
Van 13.00 tot 17.00 kun je in de foyer van Theater de Veste de initiatievenmarkt bezoeken, waar o.a. vrijwilligers(organisaties) van Welkom in Delft hun activiteiten laten zien.
Tegelijkertijd zal er in de zaal en in het theatercafé een divers programma zijn met debat, theater, columns, muziek en lezingen. Onder leiding van Leila Prnjavorac en Willem Overgaag zullen deze creatieve performers hun visie geven op de komst van vluchtelingen naar Nederland en Delft. Zo zal het Delfts collectief Rapaille muziek aan ons laten horen en vertellen vluchtelingen die nu in Delft wonen hun persoonlijke verhaal.

 

Meedoen aan Welkom Hier Delft?

Er zijn nog een paar plekken vrij op de initiatievenmarkt. Ben je als vrijwilliger of organisatie al actief met/voor vluchtelingen in Delft of omgeving? Meld je aan en deel je ervaringen of zoek versterking op de initiatievenmarkt!

Voor meer informatie of aanmelden voor Welkom Hier Delft: www.welkomhier.nl/edities/Delft

Welkom Hier Delft wordt georganiseerd door Welkom in Delft, Delft voor Elkaar, Justice and Peace, en Fonds 1818 en wordt verder mogelijk gemaakt door Theater de Veste, Delft MaMa en Human Security Collective.

 

Voor meer informatie:
Sophie Schellens (Justice and Peace) s.schellens@justiceandpeace.nl
Jane Dinmohamed (Participe) j.dinmohamed@participedelft.nu